Procesi për zgjedhjen e presidentit të ri ka shkaktuar debate dhe diskutime të shumta gjatë javëve të fundit.

Ndërkohë këtë të hënë do të zhvillohet seanca e radhës ku do të diskutohet rreth kësaj çështje dhe nuk pritet të ketë asnjë kandidaturë.

Seanca do të nisë në 17:00 dhe do të jetë një seancë formale. Raporti përpara Komisionit parlamentar të ligjeve do të prezantohet nga Klotilda Bushka.

Të nesërmen pritet të mblidhet Konferenca e Kryetarëve e cila do të vendosë datën për raundin e dytë të presidentit.