FUNDI I SEZONIT TURISTIK RRIT NUMRIN E DALJEVE NË VEND, RADHË EDHE 1 JAVË.
105747, Eeshte numri I shtetasve te huaj qe kane hyre ne Shqiperi gjate muajit gusht. Burime prane Drejtorise se Kuifirit dhe migracionit ne Shkoder kane bere publike te dhenat per numrin e shtetasve te huaj dhe shqiptare, por edhe te automjetreve qe kane kaluar kufirin mes shqiperise dhe Malit te zi gjate kesaj periuidhe e cila shenon edhe pikun e sezonit turistik.

Sipas tabeles se paraqitur nga Pika e Kalimit kufitar e muriqanit behet me dije se gjate peridhes 15 ditore nga 15 gushti deri ne 31 gushit, numri I shtetasve shqiptar qe kane hyre ne token shqiptar eshte 15398, nderkohe qe ne dalje jane regjistruar 43072. Sa I takon shtetasve te huaj vetem gjate ketyre dy javeve jane regjistruar ne hyrje, 55848 shtetas te huaj, nderkohe qe kane lene token shqiptare 110773shtetas te huaj.
Sa I takon mjeteve te udhetareve, gjate dy javeve te funditm, 4053 mjete shqiptare kane hyre ne token shqiptare, nderkohe qe ne dalje jane regjistruar 10964 mjete. Sa I takon automjeteve te huaja, kane hyer 9588 mjete nderkohe qe ne dalje jane regjistruar 13834.
Ne totalin e ketyre shifrave regjistrohen vetem per muajin gusht, 169575 dalje te shtetasve te huaj te cilet kane lene Shqiperine, nderkohe qe sa I takon automjeteve gjate ketij muaji kane kaluar nga Shqiperia ne Malin e zi 27260 mjete. Aktualisht ne piken e kalimit kuftar te muriqanit po punohet me kapacitet te plote nderkohe qe pohohet qe fluksi I automejteve dhe radheve mund te zgjase edhe 1 jave deri ne largimine plote te turisteve te huaj por edhe shteteasve shqiptare qe jetojne dhe punojne jashte vendit.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/m4KgVXKFZ-Q?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakNË GJYKIM 7 PUNONJËS TË TJERË TË BSH
Artikulli tjetërPLAZHI I VELIPOJËS, 80 % PRIVAT