Ne nje konference per mediat, ministri i financave, Shkelqim Cani, u shpreh se nuk eshte kontrolluar ende gjysma e bizneseve aktive. Ai deklaroi se nga kontrollet e realizuara jane 10% me pak biznese me shkelje dhe jane 16 mije pajisje fiskale qe raportojne ne sistem, si edhe mbi 60 mije punonjes te rinj qe jane rregjistruar gjate Shtatorit.

 

“Bizneset qe rregjistrojne mallin deri me 31 Dhjetor u hiqen penalitetet dhe ndjekja penale, ndersa nga 1 Janari 2016 do te kete penalitete per bizneset qe kane mall te parregjistruar. Deformimi i pasqyrave financiare eshte shkelje e rende. Do te kete gjobe 500 mije leke per bizneset qe nuk deklarojne numrin e te punesuarve dhe po 500 mije leke do te jete gjoba per bizneset qe nuk deklarojne pagen reale te punonjesit.” – deklaroi ne fund ministri Cani.

Artikulli paraprakDEPUTETJA MESILA DODA LARGOHET NGA PARTIA DEMOKRATIKE
Artikulli tjetërKRYETARJA ADEMI REAGON PËR SITUATËN E KLUBIT VLLAZNIA