Një gjykatë e apelit në Shtetet e Bashkuara mbrëmë e ka miratuar kërkesën e Shtëpisë së Bardhë për një pauzë në betejën juridike

, lidhur me vendimin gjyqësor për ndalesën e përkohshme të hyrjes së refugjatëve dhe disa udhëtarëve në Shtetet e Bashkuara, në mënyrë që administrata të jetë në gjendje ta publikoj një urdhër zëvendësues. Nuk janë dhënë detaje të urdhrit të ri, por zyrtarë të presidencës Trump kanë thënë se ndoshta ndalesa do të vlejë vetëm për personat e jashtëm nga shtatë vendet me populaltë shumicë myslimane, që më parë kurrë nuk kanë hyrë në Shtetet e Bashkuara, duke siguruar që banorët legalë nga këto vende në Amerikë të mos preken. Duke e paraqitur urdhrin e ri, “presidenti do ta qartësoj rrugën që menjëherë ta mbroj vendin, e jo të zhvilloj procese të mëtejshme gjyqësore që marrin kohë”, kanë argumentuar avokatët e presidencës. Gjykata e apeleve në San Francisko e miratoi kërkesën e tyre për pezullimin e rastin. Presidenti Donald Trump, mbrëmë tha se urdhri i ri javën e ardhshme, do të “qepet”ashtu që të evitohen problemet për shkak të “vendimeve të këqia” nga ana e gjykatave. Por, Bob Ferguson, prokuror në shtetin Uashington, i cili e ka udhëhequr kundërshtimin gjyqësor në gjykata ndaj urdhrit fillestar të presidentit Trump, tha se lëvizjet e fundit të administratës paraqesin “pranim të disfatës”.