Fenomeni i ndotjes së liqenit të Komanit tashmë është bërë një fenomen shqetësues dhe i përvitshëm duke rrezikuar seriozisht sezonin turistik në pikat më të frekuentuara të veriut të Shqipërisë siç janë grykëderdhja e lumit të Shales, Valbona etj. Vizitorët të cilët udhëtojnë drejt këtyre pikave turistike shprehen se këto imazhe me ndotje e dëmtojnë turizmin….

Edhe pse ka patur disa ndërhyrje nga vullnetarë mjedisor dhe institucione të cilët janë munduar sadopak që ta pastrojnë liqenin e Komanit përsëri mbetjet urbane dhe ato drusore janë pjesa shqetësuese përgjatë lundrimit në këtë liqen.

Artikulli paraprakSHKODËR, MESHA E PARË E IPËSHKËVIT TË RI KUADITOR
Artikulli tjetërRAME LAHEJ KONCERT NË SHIROKË: SHKODRA E VEÇANTË