Dikur ishin ndër godinat me te vecanta, me te frekuentuara e me elegante te kohes, por qe prej dekadash, jane lene ne nje lloj te vecante harrese qe ka cuar ne degradim total.

Ata ishin ndertesat me te famshme ne Shkoder: Kafja e Madhe, Sahati I Inglizit, Kulla e Gjonmarkajve, por edhe ndertesa te tjera qe jane te pozicionuara ne qender te qytetit.Ne lidhje me fatin e ketyre ndertesave simbol te qytetit te Shkodres, ne studon e lajmeve qendrore te Televizonit Star Plus, ishte I ftuar Besi Bekteshi, drejtor I Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare.
Duke folur per nderhyrjet restaururese te ndertimeve afer qendres, por edhe te disa te tjera te shperndara neper pika te ndryshme te qytetit, Bekteshi tha se ligji e percakton raportin e nderhyrjes se pronareve dhe te shtetit:
Me tej, Bekteshi ka folur per nderhyrjet qe jane bere ne disa prej ndertimeve te mesiperme, e konkretisht te Kulla e Gjonmarkajve, investime per te cilat, ai tha se kane sene te paplota dhe sit e tilla nuk kane dhene as rezultatet e deshiruara.
Ndersa pa permendur shifra, drejtori I DRKK-se, tha se po punohet me nje projekt per Sahatin e Inglizit.

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/khP-UyjylFg?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakKRIMINALITETI, QYTETARËT TË PASIGURTË KRITIKA PËR PUNËN E POLICISË DHE SISTEMIN E DREJTËSISË
Artikulli tjetërSHKODËR, ASFALTOHET RRUGA “ANTON MAZREKU”