Partia Socialiste po fiton, sipas rezultateve paraprake edhe në shumicën dërrmuese të këshillave bashkiakë ku u votua në 14 maj.

Sipas shifrave zyrtare të KQZ-së, PS-ja kryeson në 55 bashki të vendit, në një pjesë të të cilave numërimi tashmë ka përfunduar.

Nga 12 bashki qendër qarku, PS-ja fiton në 10 prej tyre, ndërsa në Kukës nga deri tani janë me mandate të barabarta (me 4) PS, PAA, dhe PSD. Në Pukë, Vau i Dejës dhe Malësi e madhe, kryeson Partia Social Demokrate.

foto galeri