SIPAS SHPËRNDRJES SË FINANCAVE, 2015 PARASHIKOHET VIT I VËSHTIRË .Njesite e qeverisjes vendore ne rrethin e Pukes gjate vitit 2015 do të përballen më grande apo fonde akoma me te ulta se sa ata te vitit 2014. Sipas ndarjes qe ka bere Ministria e Financave buxheti I bashkise se Pukes per vitin 2015 do te jete 34 milion e 174 mije leke,

I cili eshte dhe buxheti me I madhe nder te gjithe njesit vendore te rrethit te Pukes. Shifrat jane flasin per vlera me miliona leke me pak per njesit e tjera vendore. Kete vit bashkia e Fushe Arrezit duket se do te kete 20 milion leke me pak nga buxheti I vitit te kaluar, passi kesaj bashkie vlera e grantit per kete vit I eshte akorduar vetem ne vleren 16 milion e 485 mije leke te rinje. Grandi I akorduar per komunen e Luf Qerretit per vitin 2015 eshte vete 14 milion e 31 mije leke, ndersa shifra minimale jane ato te komunes se Qelzes e cila per 2015 do te kete ne dispozicion vetem 8 milion e 478 mije leke. Granti I akorduar per komunen e Gjegjanit arrin ne shifren e 15 milion 340 mije leke, nderkoh qe komuna e Fierzes ka grantin me te ulet nder te gjithe njesit me vetem 8 milion e 323 mije leke. Blerimi do te kete grantin ne vleren e 9 milion lekve, ndersa komuna e Iballes 12 milion e 696 mije leke. Nje fond te perafert me ate te Iballes ka dhe komuna e Qafe Malit me 12 milion e 825 mije leke. Nderkoh qe komuna e Rrapes duket se do te kete grantin e pakushtezuar 9milion e 351 mije leke. Ende nuk dihet nese njesit vendore te Pukes vlerat e akorduara I kane vetem per periudhen qe do te funkisonojne si te tilla apo per te gjithe vitin 2015, pasi ne vendimin e Ministrise se Financave I cili eshte miratuar nga kuvendi nuk eshte percaktuar periudha e operimit me keta fonde. Parashikohet se njesit aktuale te qeverisjes vendore do te funksionojne si te tilla vete 8 muajt e pare te vitit 2015 por tu bashkuar me pas me bashkin e Pukes dhe ate te Fushe Arrezit.

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/aPz3Uj8QH4g” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakVOLEJBOLL, VLLAZNIA KALON SKËNDËRBEUN
Artikulli tjetërKONCERT MEMORIAL PËR RROK JAKAJ