Kryeministri Edi Rama ka përsëritur qëndrimin kundër Tramp edhe në intervistën e dhënë për gazetarin e njohur të CNN, Richard Quest.

“Deklaratat që dëgjohen kohët e fundit nga Trump janë frikësuese” i thotë ai gazetarit Quest i cili duke ndërhyrë i tërheq vëmendjen se po flet për zgjedhjet e një vendi tjetër “çka nuk është e zakonshme në gjuhën diplomatike” Rama tha se një shqetësim të tillë e kanë dhe lider të tjerë evropianë, sepse SHBA dhe është Referuar deklaratave të fundit të Donald Trump, Rama theksoi se deklaratat e Donald Trump janë me të vërtetë frikësuese, Trump duhet të udhëtojë më shumë që të njohë më mirë myslimanët