Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë njofton se në dy javët e fundit (30.08.2023 – 12.09.2023) është raportuar 1 rast i vdekjes me COVID-19 dhe 67 raste pozitive dhe. Sipas grup-moshave rezulton se numri më i madh i rasteve i takojnë grup-moshave 50-59 vjeç (me 16 raste) dhe 60-69 vjeç (me 15 raste) me moshë mesatare 52 vjeç.

“Prej rasteve të konfirmuara me COVID-19, sipas komunave rezulton se numri më i madh i rasteve është raportuar nga komuna e Prishtinës (25 raste), Pejës (8 raste) dhe Gjakovës (7 raste) kurse incidenca më e lartë e rasteve është raportuar në komunën e Prishtinës me 13 raste në 100,000 banorë dhe Kaçanikut me 12 raste në 100,000 banorë”, thuhet në njoftim.

Sipas IKShPK-së përkundër rasteve të shënuara së fundi, situata epidemiologjike në Kosovë me COVID-19 mbetet e qetë, ndërsa qytetarët që manifestojnë shenja të infeksionit këshillohen të testohen dhe konsultohen me mjekun për çdo dyshim në COVID-19.

Artikulli paraprakOKB-JA ORGANIZON NDIHMËN PAS STUHISË VDEKJEPRURËSE NË LIBI
Artikulli tjetërTIRANË, NESËR MBAHET MINISTERIALI I MINISTRAVE TË BRENDSHËM NË KUADËR TË PROCESIT TË BERLINIT