DOMNORI: MOSKURIMI NË KOHË, ÇON NË RËNIE TË PARAKOHSHME TË DHËMBËVE.
Buzeqeshja eshte nje element I rendesishem I komunikimt. Dhembet jane elementi kryesor I nje buzeqshje te bukur dhe mirmbajtja e tyre po ashtu. Ne qytetin e Shkodres po rritet cdo dite e me shume interesi per kujdesin e shendetit te dhembeve nga qytetare.

Interesi per kujdesin e dhembeve nuk eshte vetem ne lidhje me kurimin e tyre por edhe ne rregullimin estetik te tyre. Kete  fakt e pohon edhe shefja e sherbimit stomatologjik Rudina Domnori e cila tregon edhe per  rritje te numrit te vizitave rutine:Me tej Domnori tregoi per semundjet qe prekin dhembet dhe pasojat e mos kurimit te tyre, e sidomos tek femijet te cilet rrezikohen me shume nga keto semundje.Por, nuk jane te rendesishme vetem vizitat rutine qe mund te kryhen por edhe kujdesi i perditshem qe ne duhet te treogjme ndaj dhembeve. Kujdesi per dhembet fillon qe nga periudha e shtatzanise kur nena duhet te perzgjedhe  ushqimet qe te mos krijohen probleme ne gojen e femijes. Perzgjedhja e ushqimeve duhet te vazhdoje gjate gjithe jetes, duhet bere kujdes sidomos me sheqernat  dhe pijet e gazuara. Sipas keshillave te Domnorit larja e dhembeve duhet bere dy here ne dite dhe furca duhet nderruar nje here ne tre muaj.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/eNzx1Y-a8Qo?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakVLLAZNIA NË MERKATO, NAVA PREMTOI AFRIME
Artikulli tjetërKOSOVË, LAMA FLET PËR 40 XHIHADISTËT