Jo vetëm qe as edhe nje dite te vetme nuk e kryen detyrën per te cilën u instaluan, ketu ne qytetin e Koplikut , keta semafor ,këtu e gjashte vite me pare.Por per me teper nga donatoret dhe investitoret tashme eshte harruar se kure dhe perse jane vendosur.Realisht asaj kohe ky investim u trumbetua si nje arritje, madje nje sukses i qeverisjes vendore, ne sherbim te komunitetit.

Por keta semafor jo vetem qe u harruan nga ata qe I kishin dhe e kane per detyre te mos e lene ne meshire te fatit nje investim te till, por tashme qyteti I Koplikut , kryeqendra e Bashkise M .Madhe, fale edhe fluksit te qarkullimit te dendur te automjeteve vecanarisht ne kete perjull te qendrimit te emigrantve ne vendlindje, edhe pse pa semafor , edhe pse thuajse me nje munges totale te sinjalistikes rrugore ne rruget e qytetit, sherbimi I policies se qarkullimit rrugor vlersohet te kete qene ne lartesine e duhur, per te mundesuar keshtu displinimin e qarkullimit ne rruget e ngushta te qytetit te koplikut