18 dhjetori shënon ditën botërore të gjuhës arabe. Në kuadër të kësaj dite të shënuar dhe të mbrojtur nga UNESCO, në bibliotekën e qytetit “Marin Barleti”, Myftinia e Shkodrës organizoi një aktivitet kulturor për rëndësinë dhe vlerën e gjuhës arabe në jetën e përditshme. Arben Halluni, përgjegjës në Myftininë e Shkodrës bën të ditur disa nga veçantitë që ka kjo gjuhë dhe për hapjen e saj në botë.

Ndërkohë, teologu Lavdrim Hamja foli në lidhje me përdorimin e kësaj gjuhe në përditshmëri.

Në këtë akvitet ishin të pranishëm njohës të gjuhës arabe në qytetin e Shkodrës.

 

Artikulli paraprakRREGULLI I RI, NË TARGË MUND TË VENDOSNI EMRA
Artikulli tjetërSHKODËR, FRANO KULLI PROMOVON FJALORIN E VEPRËS SË FISHTËS