Pas botimit të pjesshëm të fjalorit të veprës së at Gjergj Fishtës tashmë për here të pare vjen botimi i plotë i fjalorit të kësaj vepre. Publicisti Frano Kulli thotë se fjalori përmbanë më shumë se 8 mijë fjalë dhe shprehje frazeologjike të cilat rrëzojnë poshtë pretekstin që Fishta është i pakuptueshëm.

Prej vitesh autori ka nisur të shkruaj këtë fjalorë i cili është padyshim një pasuri gjuhësore.
Në vitin 1941 at Benedikt Dema botoi vetëm një pjesë të fjalorit të veprës së Fishtës ndërsa sot publicist Frano Kulli e sjellë atë të plotë.

 

Artikulli paraprakSHKODËR, FESTOHET DITA BOTËRORE E GJUHËS ARABE
Artikulli tjetërSHKODËR, KONCERT NË KUADER TË 700 VJETORIT TË YUNUS EMRE