Me tensione u shoqërua dita e parë e vitit t ri akademik 2021-2022 në Universitete, kjo për shkak të vendimit të qeverisë për të mos lejuar në auditore studentët e pavaksinuar apo që nuk paraqesin test negativ COVID.

Kjo bëri që disa studentët të mbesin jashtë, por po ashtu pati dhe Universitete si ai i Korçës, Durrësit dhe Elbasanit, ku rektoratet me vendimet e tyre shkelën urdhrin, duke lejuar të gjithë studentët të futeshin në auditor.

Në lidhje me këtë situatë, kryeministri Edi Rama tha se studentët e pavaksinuar nuk duhet të futen në mësim, por theksoi se kjo çështje i përket Universiteteve, pasi qeveria nuk mund të dërgojë forca për t’i nxjerrë studentët jashtë.

Në një intervistë televizive, Rama u shpreh se ata që janë vaksinuar kanë të drejtën të jenë në mjedis të sigurt.

“Ato vajza dhe djem kanë nevojë për pak siguri, mbështetje. Normalisht nuk duhet të marrin pjesë në mësim. Por kjo është çështje e universiteteve. Qeveria nuk mund të çojë në universitete forca për ti nxjerrë jashtë. Ata që janë vaksinuar kanë të drejtën të jenë në mjedis të sigurt.

Ne kemi garantuar që në çdo holl të universiteteve të ketë vaksinatorë. Fakti që kemi ndjekur një politikë shumë liberale, duke parasysh se garantuam një vaksinim të shpejtë në fillim. Që të mbajmë një ekuilibër dhe gjithçka ka shkuar mirë, ka krijuar një lloj relaksi, ndjesie të gabuar që nuk ka asnjë problem.

Mund të ndodhi mos të gjejë asgjë, por mund të ndodhë edhe ajo që të përfundosh në spital dhe të humbasësh jetën. Të vaksinuarit që hyjnë në fatalitete janë mosha të thyera dhe me të tjera sëmundje. Nuk shkohet në auditore si në lotari”, tha ai.

Me dhjetëra studentë u mblodhën sot para Ministrisë së Arsimit sot, duke kundërshtuar vaksinimin me detyrim, apo në të kundërt testet e COVID të jenë falas, për ata që nuk duan të vaksinohen. Megjithatë nuk ka ende asnjë reagim për kërkesat e studentëve.

Artikulli paraprakAKSIDENT I RËNDË NË AKSIN SHKODËR-LEZHË, NJË I VDEKUR DHE NJË I PLAGOSUR RËNDË
Artikulli tjetërSA PO I KUSHTON EVROPËS NDOTJA E AJRIT?