MEHMETAJ: TREGU I PUNËS NUK E PËRBALLON FLUKSIN E TË DIPLOMUARVE .

Dhjetera te rinj gjate diteve te fundit I jane shtuar armates te te diplomuarve ne qarkun e Shkodrës gjate kesaj periudhe, por duke u diplomuar dhe duke shkuar drejt nje rruge ende te panjohur, sic eshte punesimi I tyre. Pikerisht ne lidhje me kete ceshtje, star plus I eshte drejtuar drejtorise se punesimit ne Shkoder per te kuptuar se si gjithe keta te rinj mund te integrohen ne tregun e punes dhe cilat jane politikat qe po ndjek ky institucion per punesimin e tyre
Mehmetaj ka treguar se tregu I punes nuk e perballon fluksin e larte te te diplomuarve dhe se deri me tani jane rreth 739 te diplomuar te cilet jane regjistruar si punekerkues
Sipas Mehmetaj tregu I punes konkretisht ne qarkun e shkodres eshte I mbipopulluar nga diplomat universitare e per rrjedhoje te vetmet mundesi punesimi jane call center-at dhe fasonet prandaj po ndermerren masa per aftesimin praktik ne gjuhe te huaja dhe kurse te tjera profesionale po gjithashtu politika per udhezimin e gjeneratave qe pasojne drejt arsimit profesional.

Artikulli paraprakFALCAO DREJT HUAZIMIT TEK REAL MADRID
Artikulli tjetërSHERRI PËR PRONËN KTHEHET NË TRAGJEDI