Tashme kur na ka detyruar te falimentojmë, si rrjelloje e masave shtrënguese tej fuqisë  sonë ekonomike, duke na detyruar, ose te paguajmë taksat dhe tarifat e majme për shtetin, por te pa përballueshme për ne biznesin.Kryeministri Edi Rama ka deklaruar heqjen e tarifës vjetore  per biznesin e vogel.

Tanime ky realitet I ri shprehen mjafte prej  tregtareve  te cilët  xhiron e tyre  vjetore asnjëherë nuk e kane patur ne shifrat mbi  50  milion, na ka gjetur te zhytur ne borxhe, dhe te frikësuar  nga mos mbajtja e fjales nga kryemibnistri Edi Rama, Keshtu jo pak biznese  ne qytetin e Koplikut, jo vetëm qe I kane ulur qepenat e dyqaneve te tyre prej shume ditësh, por as qe  mund  te behet fjale  per ti ngritur. Kjo situate e renduar e fuqise blerse te qytetareve ne kryeqendrën e Bashkise M.Madhe , ka bere qe veçmas masave  repersive te diteve te me mëparshme dhe frikes se tregtareve  ne këtë qytet se mbase serish  nje dite kryeministri e ndryshon mendjen dhe rikthen taksat, çka kjo pastaj do te ishte nje  fatalitet veçanarisht per keta tregetare. Ndaj duhet theksuar fakti se vërtete edhe pse u deklarua  heqja e takses vjetore  per  biznesin me xhiron vjetore deri ne 50 milion, tani nje pjese e mire e  ketyre tregetarve jo vetem qe  I kane ulur qepenat por  kudo ne  rruget kryesore te qytetit te Koplikut vihen re dukshem  edhe tabelat ,Shitet apo edhe jepet  me qera. Eshte ky realiteti I ketyre ditëve ne kryeqendrën e M,Madhe, realitet per te cilin  qeveria e rilindjes  duhet te ketë kurajon  civile dhe politike, per te krijur bindjen se  diçka mund te ndryshoje per mire.

Artikulli paraprakMARK MOLLA: DO TË JEM NË SHËRBIM TË QYTETARËVE
Artikulli tjetër28 NENTORI, NIS ZBUKURIMI NE SHKODER