Ura mbi Lumin Mat në aksin e vjeter rrugor Lezhë-Milot, shumë shpejt pritet të ketë fatin e asaj të Zogut.E ndërtuar në vitin 1987, kjo veper rrezikon shembjen.

Këmbët e strukturës kanë dalë në siperfaqe dhe janë anuar në disa vende, ndërsa hapësirat mes trarëve lidhës janë zgjeruar duke vështirësuar lëvizjen e automjeteve.

Gjendja në të cilen ndodhet ura është kthyer në shqetësim serioz për drejtuesit e automjeteve të cilët thonë se shfrytëzimi pa kriter i lumit për inerte është bërë shkak i kësaj situate dhe askush nuk merr masa.

Aksi i vjeter rrugor Lezhë-Milot ku ndodhet dhe kjo urë është në varesi të Autoritetit Rrugor Shqiptar.Prefektura e Lezhës ju ka dërguar disa here shkresa institucioneve qëndrore, por deri tani nuk është marrë asnjë masë për ti dhënë zgjidhje problematikes.

Artikulli paraprakCOVID DHE GRIPI PREZENT NË LEZHË
Artikulli tjetërPËRDORUESIT E BIÇIKLETAVE BURIM AKSIDENTESH