Presidenti ukrainas, Volodymr Zelensky, propozoi krijimin e një fondi të posaçëm për të kompensuar të gjithë ukrainasit që kanë vuajtur pasojat e luftës. Ai u sugjeroi vendeve aleate të nënshkruajnë një marrëveshje shumëpalëshe për transferimin e fondeve dhe aseteve ruse të sekuestruara në vende të ndryshme për rindërtimin e Ukrainës. Ai e tha këtë në fjalimin e tij të mbrëmjes, raporton agjencia UNIAN.

“Ne u ofrojmë vendeve partnere të nënshkruajnë një marrëveshje shumëpalëshe dhe të krijojnë një mekanizëm përmes të cilit të gjithë ata që kanë vuajtur veprimet e Rusisë do të mund të marrin kompensim”, tha ai.

Artikulli paraprak‘BILETË FALAS PËR TË GJITHË’, PRISHTINA NXIT QYTETARËT TË MARRIN TRANSPORTIN PUBLIK, JA NISMA INTERESANTE
Artikulli tjetër‘MERCEDES-BENZ’ BËN HISTORI, SHET MAKINËN MË TË SHTRENJTË NË BOTË NDONJËHERË PËR 135 MILIONË EURO