Ministria e Krizave Klimatike dhe e Mbrojtjes Civile ka ngritur alarmin në Greqi për të paktën 11 zona që janë të rrezikuara nga zjarre.
Atikë, Kythira, Boeotia, Argolis, Korinthia, Messinia, Focida, Achaia, Laconia, Chania dhe Rethymnon, janë vendet që janë më të rrezikuara sipas autoriteteve greke.

Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile në Ministrinë e Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile ka njoftuar organet kompetente qeveritare të përfshira në shërbim, si dhe qarqet dhe bashkitë e qarqeve të mësipërme, që të jenë në gatishmëri të shtuar për mbrojtjen. Në të njëjtën kohë, Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile rekomandon qytetarët që të jenë veçanërisht të kujdesshëm dhe të shmangin veprimet që mund të shkaktojnë zjarr nga pakujdesia, si djegia e barit dhe degëve të thata apo pastrimi i mbetjeve, përdorimi i makinerive që shkaktojnë shkëndija.

Artikulli paraprakITALI/ PO UDHËTONTE ME MOTOR, SHQIPTARI PËRPLASET NGA NJË MAKINË! HUMB JETËN NË VENDIN E NGJARJES
Artikulli tjetërSLLOVENIA NË LUFTË ME KATASTROFËN MË TË RËNDË NATYRORE, KËRKON NDIHMË NGA NATO