“Ahengu Shkodran” i shpallur si një ndër shtatë kryeveprat e trashëgimisë shpirtërore shqiptare, vjen në ditën e trashëgimisë kulturore në skenën e teatri “Migjeni”.

I organizuar prej 5 vitesh nga Bashkia Shkodër dhe Qendra Kulturore “Pjetër Gaci”, këtë vit u realizua në bashkëpunim edhe me Qendrën Kombëtare të Veprimtarive Folklorike, ku të ftuar ishin këngëtarë të rinj dhe të mirënjohur të skenës mbarëshqiptare.

Emrat me te medhenj te muzikes shkodrane dhe shqiptare kane qene prezent ne kete event te rendesishem per mbare shkodren. Por gjate kesaj mbremje nuk kane munguar edhe cmimet dhe mirenjohjet. Muzika shkodrane ngelet ne piedestalin e muzikes shqiptare dhe si e tille, ahenga shkodrane ngelet sin je nga perlat e muzikes shkodrane.