Pesëdhjetë kilogramë marihuanë të ndarë në tre kuti kartoni dhe që do të kishin dhënë më shumë se gjysmë milioni euro janë bllokuar nga policia italiane në autostradën Brenner në Bressanone.

Droga u gjetën brenda një makine Peugeot të drejtuar për në Austri. Substanca u gjet nga një makinë patrullimi policor. Makina ishte marrë me qira në Neptuno, Lazio, nga një shtetas shqiptar, i cili u arrestua. Përveç tij, u arrestua edhe një grua.

Të dy ata u pikasën kur u larguan nga Peugeot në parkingun e zonës së shërbimit Plose East dhe gruaja u ngjitën në një Mercedes të drejtuar nga një burrë i tretë.

Situata e dyshimtë bëri që patrulla e policisë së trafikut të ndiqte dhe pastaj të ndalonte Mercedesin. Të dy makinat u kontrolluan dhe droga, siç është përmendur tashmë, u gjet brenda makinës së parë që drejtohej nga shtetasi shqiptar.

Shoferi i Mercedes dhe vajza u liruan pas kontrolleve formale, ndërsa shoferi i Peugeot, rrëfeu, tani është në burg në Bolzano të akuzuar për trafik droge.