Grekët kanë djegur për herë të dytë brenda pak ditësh flamurin kuq e zi.

Ngjarja e rëndë ka ndodhur në institutin teknologjik TEL në Kretë, ku disa nxënës të këtij gjimnazi kanë ndërruar flamurin grek duke e zëvendësuar me një të ri dhe më pas kanë djegur flamurin shqiptar.

Ndërkohë mediat greke raportojnë se një nxënëse shqiptare është shokuar nga kjo situatë dhe i ka rënë të fikët dhe më pas është dërguar menjëherë m urgjencë në spital ku i është dhënë ndihma e parë.

Gjithashtu i menjëhershëm ka qenë dhe reagimi i sindikatës së punëtorëve të cilët janë futur në grecë brenda shkollës teknologjike, të cilët kanë dënuar ashpër këtë veprim të nxënësve.

Situata në Greqi është agravuar shumë ditët e fundit pas vrasjes së 35 vjeçarit Kostandinos Kaçifas gjatë shkëmbimit të zjarrit me RENEA-n.