Prej pak ditesh ne qytetin e Lezhes ka nisur puna per zevendesimin e linjave e elektrike nga ajrore ne nentokesore.

Si shkak i ketij investimi rruget e qytetit dhe, shetitorja buze drinit po shkojne drejt degradimit te plote nga carja te futur keto linja elektrike.

Zedhenesi i Bashkise Lezhe Altin Mema thote se po punohet me dy standarte pasi Ministria e Kultures i dha leje OSHEE qe te kryje punime ne zonen Arkeologjike ne sheshin “Gjergj Kastrioti”,

ndersa Bashkise nuk ia aprovon lejen per vendosjen e Bustit te Skenderbeut ne sheshin qe mban emrin e tij.

Qytetaret lezhjan shprehen te indinjuar per punet qe behen pa koordinim, duke pohur se linjat elektrike duhet te ishin bere paralelisht ne kohen kur jane asfaltuar rruget.Sipas tyre problem mbetet kthimi i rrugeve ne gjendjen e me parshme

Dy vite me pare u perserit e njejta situate ku u vendosen e linjat e ujesjellesit te ri, duke bere qe rruget e qytetit te Lezhes te degradojne plotesisht, pasi firmat qe kane realizuar punimet nuk i kane rikthyer ne gjendjen e meparshmen siç ka qene e parashikuar ne kontrate.