Qeveria shqiptare i ka diskriminuar bashkite e djathta, per sa i perket financave. Shqetesimi eshte ngritur nga kryetaret demokrat te njesive vendore gjate nje takimi te zhvilluar ne Lezhe, ne prani te ekspertit Gjerman te pushtetit vendor Klaus Feisinger.

Kryebashkiaku i Kukesit Bashkim Shehu shkoi edhe me tej teksa tha se e majta ka sjelle ne krye te pushtetit vendor persona te inkriminuar, dhe kjo eshte e pa pranushme.

Perfaqesusesi i Pushtetit Vendor ne Gjermani, Klaus Feisinger tha se eshte
domosdoshmeri miratimi i ligjeve sa me korrekte ne sherbim te pushtetit vendor.

Gjate ketij takimi te shoqates se bashkieve u ngriten edhe nje sere
problematikash te tjera, te cilat lidheshin me mungesen e kopetencave te
kryebashkiekeve.