Shtëpia unike në Angli krijon një përshtypje të veçantë për vizitorët, të cilët pasi futen brenda saj kthehen me kokë poshtë. E quajtur “Upside Down”, që qëndron në çatinë e saj, është ide e inxhinierit Tom Dirse. Shtëpia unike është ndërtuar për të siguruar një mundësi të re për të bërë fotografi.

“Ne duam që ajo të jetë sa më realiste që është e mundur. Ndërsa kur realizojmë fotografi, ndihemi sikur jemi në shtëpinë e dikujt”, thotë Dirse. Vizitorët mund të shihen duke qëndruar në tavan, duke mbajtur mobiliet, duke shikuar nga dritarja ose duke shkuar në tualet.

Fotografitë e tyre shpërndahen masivisht në rrjetet sociale, pasi vetë ambienti dhe shtëpia ku shkrepen ato, e bëjnë një kujtim të paharrueshëm dhe të veçantë. Kompania që e ndërtoi këtë shtëpi, tani numëron 4 të tilla.

Një shtëpi e tillë kaq tërheqëse, për të parën herë, u ndërtua në fund të vitit 2018 në Bournemouth, një vendpushim bregdetar në bregun jugor të Anglisë. Shtëpitë ndryshojnë me stinët si brenda ashtu edhe jashtë saj.

Turistët nga e gjithë bota marrin me vete kujtimet e bukura nga kjo shtëpi me stil të veçantë arkitekturor.