Një tërmet i magnitudës 4.4 ballë është regjistruar nga instrumentet e Institutit Kombëtar të Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë në det pranë brigjeve të Tropeas, në Kalabri.

Sipas kontrolleve të para nga Departamenti i Mbrojtjes Civile ende nuk ka raportime në dëme në njerëz por ka pasur dhjetra thirrje telefonike për ndihmë nga zjarrfikësja dhe policia.

Tërmeti, i një thellësie prej 57 km, u ndje qartë nga popullata, sidomos nga turistët të cilët ndodhen në bregdet për pushime.