Numri i shtetasve të huaj të hyrë në vendin tonë në gjashtëmujorin e parë 2018 është 1.919.504, duke u rritur me 9.1%, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017.

Në qershor 2018, ndër vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Maqedonia ka pasur rritjen më të madhe me 58.3%, ndërsa uljen më të madhe e kanë pasur shtetasit nga Anglia me 10.9%.

Në gjashtëmujorin e parë 2018, ndër vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Polonia ka pasur rritjen më të madhe me 26.4, Maqedonia me 15.5 për qind, Gjermania 18.8% dhe nga Greqia 10.5%.