Pas miratimit e fondit per rikonstruksionin e Arkives se Bashkise se Shkodres, eshte zbardhur edhe projekti por edhe nderhyrja e ketij investimi kaq te rendesishem per funksionimin e shtetit, ne baze te dokumentave, por edhe mbrojtjen e kesaj pasurie, e cila rrezikonte degradimin dita dites.

Star Plus ka zbardhur porjektin e nderhyrjes qe do te beje bashkia e Shkodres ne kete godine. Ne baze te te dhenave behet me dije se nderhyrja ne sallen ekzistuese te ndodhur ne ambjentet e Bashkise Shjkoder behet qe te krijohen kushte te pershtatshme dhe ka te beje me cilesine e ruajtjes se dokumentacionit, e pajisur me mjetet e nevojshme. Ne kete pjese jkane menduar qe te realizohen keto nderhyrje: Ne murature aty ku eshte e degraduar te behet savotimi dhe te realizohet lyerja e komplet ambjentit. Te behet zevendesimi I dritares dhe deres kryesore, shtrim me pllaka I komplet ambjentit, realiizmi I tavanit me kartonxhez dhe ndricimi I ambjentetit sipas projektit, projekti I ventilimit dhe projekti elektrik te specializuara nga inxhinieret perkates, mobilimi I ambjentit me rafte te rinj. Keto jane nderhyrjet qe jane menduar te realizohen fale fondit prej 26 mln lekesh qe Bashkia e Shkodres ka akorduar per kete ambjent kaq te rendesishem qe sherben per ruajtjen e dokumentacionit te te gjithe BAshkise se re te shkodres pas ndarjes territorial.

Artikulli paraprakBASHA NGA KONVENTE E FRPD, ME 8 DHJETOR TË GJITHË NË SHESH
Artikulli tjetërQKF, DREJTORI ALIJA: DUHET ZGJERIM ME BASHKINË E RE