A vial of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine for children 5 to 12 years old sits ready for use at a vaccination site in Fort Worth, Texas, Thursday, Nov. 11, 2021. (AP Photo/LM Otero)

BioNTech SE është duke punuar për të adaptuar vaksinën për koronavirusin në mënyrë që të jetë efektive edhe për variantin “Omicron”. Nëse do të shihet e nevojshme, kompania do ta ketë gati versionin e përditësuar të vaksinës brenda 100 ditëve.

Kompania ka filluar zhvillimin në mënyrë që të lëvizë sa më shpejt të jetë e mundur, tha BioNTech në një deklaratë.

Hapat e parë të zhvillimit të një vaksine të re mbivendosen me kërkimin e nevojshëm për të vlerësuar nëse do të nevojitet një vaksinë e re, një proces që filloi të enjten e kaluar sapo lajmet për variantin e ri filluan të përhapen në mbarë botën.

Gjermani BioNTech dhe partneri në prodhimin e vaksinës për koronavirusin Pfizer Inc. bënë plane muaj me parë për të siguruar që një version i ri i vaksinës së tyre të mund të jetë gati brenda 100 ditëve nëse është e nevojshme.

Varianti ‘Omicron’ është cilësuar si shqetësues nga OBSH ndërsa vendet e BE kanë filluar tashmë të pezullojnë udhëtimet nga Afrika e Jugut.

Artikulli paraprakPERSONAT E IMUNIZUAR MË TË RREZIKUAR NGA VARIANTI I RI
Artikulli tjetërA DO TË PUNONTE SËRISH ME AKTORË TË “PORTOKALLI-SË”? FLET ALTIN BASHA