Braho: SHISH përgjon titullarë nën hundën e prokurorisë

TIRANE-Shërbimi Informativ Shtetëror dyshohet të ketë përgjuar titullarë institucionesh. Kreu i Komisionit të Sigurisë, Spartak Braho deklaron se prej dy vitesh ky institucion nuk jep llogari në Parlament, ndërsa ka dyshime se nën hundën e prokurorisë ka përgjuar titullarë institucionesh e zyrtarë të lartë. Sipas Brahos, SHISH ka dy vite që nuk raporton në Kuvend, ndërsa më herët ka refuzuar edhe kontrollin parlamentar. Kreu i Komisionit të Sigurisë, Spartak Braho ka deklaruar se duhen bërë menjëherë ndryshimet ligjore për raportimin e agjencive inteligjente, pasi SHISH refuzon kontrollin dhe llogaridhënien. Më tej Braho ngre edhe shqetësimin se ka dyshime se Shërbimi Informativ Shtetëror (SHISH), nën hundën e Prokurorisë ka përgjuar titullar institucionesh, por këto aludime, sipas tij, duhen vërtetuar. Deklaratat e kreut të komisionit të Sigurisë, Spartak Braho u bënë gjatë tryezës ‘Kuvendi dhe Institucionet e pavarura’. I pranishëm në këtë tryezë kreu i Kuvendit Ilir Meta tha se demokracia jonë ka nevojë për kulturë bashkëpunimi dhe solli si shembull reformën në drejtësi si aktin më të rëndësishëm të përfshirjes së shumë institucioneve.