Pas 4 vitesh studimi, studentet e fakultetit Ekonomik I kane dhëne fund sistemit me te larte arsimor ne Shqiperi duke u diplomuar. Ne këtë ceremoni përveç stafit te pedagogeve dhe dekanes se fakultetit ekonomik ishin te pranishem dhe prinder te studenteve te cilet kane zëne nje vend te veçante ne edukimin e brezit te ri te studenteve. Pikërisht me rastin e kësaj dite e cila do te mbetet e paharruar per studentet e ketij fakulteti, ka qene zv rektori i universitetit te Shkodrës, Fatmir Vadahi, i cili ka vleresuar kete dite te shenuar per studentet.

Dekania e fakultetit ekonomik Arjeta Trashani, gjate fjalës se saj u ndal tek cilësia e studimit ne këtë fakultet. tashme pas 4 viteve studimi, leksionesh dhe seminaresh studnetet I kane dhene fund dhe auditoreve te universiteteve, duke u pergatitur tashme te shkembejne dijet e marra ne auditorët e universitet, me eksperiencat qe do te këtë gjithsecili ne shërbim te zhvillimit ekonomik te rajonit te Shkodrës por dhe me gjere.