Ne kuader te dites boterore te personave me sindromen DOWN Qendra e Keshillimit dhe Sherbimeve Psikologjike ne bashkepunim me Qendren e Informimit te BE organizuan nje takim sensibillizues mbi “Njohjen e sindromes down dhe sfidat e gjitheperfshirjes ne komunitetin lokal te Skodres”.

Altin Nika drejtues i Qendres se Keshillimit dhe Sherbimeve Psikologjike thote se ky takimi qe ka mbledhur prinder , punonjes sociale dhe edukatore dhe ka si qellim ndergjjegjesimin dhe informimin per adaptimin e ketyre personave ne shoqeri. 21 marsi eshte shenuar so dita boterore e personave me sindromen down për të theksuar të drejtat e tyre . Nderkohe synimi i kësaj dite është ndërgjegjësimi, informimi si dhe promovimi për personat që kanë këtë sindromë në mënyrë që të jetojnë me dinjitet dhe për të qenë aktivë e pjesëmarrës në komunitetin dhe shoqërinë ku jetojnë.

Artikulli paraprakMBJELLEN PEMË NË SHTËPINË E FËMIJËS 6-18 VJEÇ
Artikulli tjetërDOM LULASH BRRAKAJ, PREJ 10 VITESH FAMULLITAR NË ROMË TË ITALISË