Stina e  Dimrit, per vete  terrenin  malore qe kane  vecanarisht  njesit administrative Kastrat, Shkrel   dhe  kryesisht Kelmendi, perbejne  nje arsye me shume se rutina  e mbledhjeve te zakonshme, impenjimin  e te gjitha strukturave te  qeverisjes vendore, per te marrur masat e duhura. Ndaj ne funksion te kësaj mase parapregaditore , është mbledhur diten e merkure shtabi I emergjencvave  ne nënprefekturën  M.Madhe.

Te pranishem ne kete takim pune kane qene , vecmas drejtuesve te instucioneve  ne M.Madhe , edhe kryetari I bashkise  Tonin Marinaj. Ndonse ky takim per habin ndoshta edhe te vete organizatorve   eshte kerkuar nga kreu I Bashkise Tonin Marinaj  te organizohet pa pranine e medjave. Cka realisht është e pa kuptueshme  se perse duhet te ndolle  nje  realitet I tille ,per me teper kure publiku duhet te mesojne rreth masave qe mere pushteti vendore, per te perballuar situaten e prtishme  te  dimrit , vecanarisht  ne zonat e thella  ku Debora  shume shpejt kthehet  ne “shtepine “ e vete  duke izoluar fshatra te tera, Nderkaq edhe  ne zonen e fushes, problemet e permbytjeve kane qene evidente ne M,Madhe, Ndaj per te gjitha keto  duket se eshte diskutuar ne takimin e pare te shtabit te emergjencave ne M,madhe pas zgjedhjeve vendore   te ketij viti.

Artikulli paraprakDANI: PËR PËRMBYTJET DUHEN PLANE TË TJERA, JO KËTO QË KEMI
Artikulli tjetër8 TETORI, NGA RRETHIMI I SHKODRES TEK NDESHJA ME SERBINË