Fundjava do të ndikohet nga kushte të qëndrueshme atmosferike.

Do të ketë një mbizotërim të orëve me diell në pjesën më të madhe të vendit ndërsa vranësirat do të jenë të pakta e kalimtare.

Era do të fryjë në drejtimin juglindje-veriperëndim me shpejtësi 1-7m/s, ndërsa përgjatë vijës bregdetare fiton shpejtësi deri 12m/s. Valëzimi në dete do të jetë i forcës 1-2 ballë.

Temperaturat parashikohen 8°C deri në 24 °C në zonat malore dhe 12 °C deri në 30 °C në zonat ulëta.

Në zonat bregdetare temperaturat do të variojnë nga 14°C deri në 27 °C.