Gjykata Supreme në Spanjë ka vendosur sot dënimin me 21 muajsh burgim për Lionel Messin, ndërkohë që babai i tij është dënuar me 15 muaj. Më 7 korrik 2016, Gjykata Provinciale në Barcelonë e dënoi yllin argjentinas të skuadrës katalanase të futbollit dhe babain e tij , Jorge Horacio, me 21 muaj burgim për tri vepra fiskale. Messi është shpallur fajtor për mashtrimin prej 4.1 milionë eurosh në Thesar, në vitet 2007, 2008 dhe 2009.

Organet hetimore njoftojnë se “pleshti” nuk ka paguar 10.1 milionë euro nga të drejtat e imazhit. Duke qenë se vendimi është më pak se dy vite, ai nuk do të shkojë pas hekurave pasi është një dënim që mund ta shlyejë dhe financiarisht.