Është hedhur sërish shorti për anëtarët e KLP-së dhe KLGJ-së nga avokatët, gjyqësori dhe shoqëria civile. Në një debat që ka nisur në mëngjes dhe ka vazhduar deri në orën 16:00, ku është hedhur edhe shorti nga ku kanë dalë edhe emrat.

Në përfundim, deputeti i PD-së, Oerd Bylykbashi është shprehur se ky është një proces që në fillim i korruptuar. Kjo listë do të dërgohet të enjten në Kuvend për tu votuar. Në fund të shortit rezultoi: Anëtar i KLP-së Nga avokatët Gëzim Allaraj Floreta Gjini Pedagogët Eneida Sema Gent Ibrahimi Shoqëria Civile Andi Murataj Anëtarë të KLGJ Nga avokatët Fatmira Luli Fatos Lazimi Nga Pedagogët Maksim Çoku Mirela Bogdani Shoqëria civile Aurela Llagani