Singapori ka vaksinuar plotësisht 80 përqind të 5.7 milion njerëzve të tij kundër COVID-19, sipas zyrtarëve, duke u bërë vendi më i vaksinuar në botë dhe duke krijuar terrenin për lehtësimin e mëtejshëm të frenimeve të rasteve te reja.

“Ne kemi kapërcyer një tjetër moment historik, ku 80% e popullsisë sonë ka marrë regjimin e plotë të dy dozave,” tha Ministri i Shëndetësisë i Singaporit Ong Ye Kung në një postim në Facebook të dielën.

“Kjo do të thotë që Singapori ka bërë një hap tjetër përpara për ta bërë veten më elastikë ndaj COVID-19. Kjo i jep qytetit-shtet të vogël shkallën më të lartë në botë të vaksinimeve të plota, sipas një burimi nga agjencia e lajmeve Reuters.

Vendet e tjera që kanë norma të larta vaksinimi përfshijnë Emiratet e Bashkuara Arabe, Uruguaj dhe Kili, të cilat kanë vaksinuar plotësisht më shumë se 70 përqind të popullsisë së tyre.

Singapori, i cili filloi fushatën e tij të vaksinimit në janar, u mbështet kryesisht në vaksinat e zhvilluara nga Pfizer-BioNTech dhe Moderna.

MARRË NGA BALKANWEB