Shaip Kamberi, përfaqësues politik i shqiptarëve të Luginës së Preshevës, thotë se është zgjedhur deputet i Kuvendit të Serbisë, pas zgjedhjeve që u përsëritën të enjten në fshatin Tërnovc.

Kamberi e njoftoi këtë përmes një postimi në Facebook, ndonëse konfirmim nga Komisioni Republikan i Zgjedhjeve të Serbisë nuk ka.

Me krejt politikën dhe veprimet penguese të (pu)shtetit, shqiptarët vendorë nuk mbeten pa deputet në parlamentin e ri të Serbisë. Kjo sot falë votuese të Tërnocit. Kjo në përgjithësi falë vullnetin të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

Kjo falë punës së palodhshme të aktivistëve dhe simpatizuesve, atyre të Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës. Kjo falë përkrahjes së madhe nga kudo ku përqafohen vlerat e demokracisë liberale. Nga kudo ku flitet shqip.

Ju faleminderit të gjithëve nga zemra. Përgjegjësitë janë të mëdha. Problemet janë të shumta. Konteksti është i vështirë. Por me punë dhe unitet do t’ia dalim. Zotohem se do të jem deputet i të gjithëve. Zotohem se do t’i mbrojë interesat e qytetarëve që duan të drejta dhe mirëqenie. Interesat e shqiptarëve të shtypur dhe të diskriminuar.

Zotohem se do ta ndjek politikën e orientimeve pro-perëndimore, për paqe të qëndrueshme në rajon. Vazhdojmë bashkë! Për liri, për barazi, për demokraci“, shkroi Kamberi.

Zgjedhjet parlamentare në Serbi janë mbajtur më 3 prill, por rezultatet nuk janë certifikuar ende. Kjo, për arsye të përsëritjes së votimeve në fshatin Tërnovc, si pasojë e disa parregullsive. Votimet e së enjtes kanë qenë përpjekja e pestë.

Votat e Tërnovcit kanë qenë përcaktuese për përfaqësimin e pakicës shqiptare – me një deputet – në Kuvendin e Serbisë. Në zgjedhjet e 3 prillit, shqiptarët e Luginës kanë garuar me dy lista – “Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës”, i udhëhequr nga Shaip Kamberi, dhe “Alternativa për Ndryshim – Alternativa Demokratike Shqiptare”, e udhëhequr nga Shqiprim Arifi.

Në zgjedhjet e parafundit parlamentare në Serbi, në qershor të vitit 2020, partitë shqiptare kanë qenë në një koalicion dhe kanë fituar tri mandate parlamentare.

Kamberi ka qenë edhe në dy mandate të tjera deputet në Kuvendin e Serbisë.

Artikulli paraprakMOTI, MUAJI KORRIK NIS ME TEMPERATURA TË LARTA
Artikulli tjetërMETA URON DEPUTETIN SHQIPTAR NË KUVENDIN E SERBISË PËR FITOREN: BESIMPLOTË SE DO JETË NJË ZË I FUQISHËM NË MBROJTJE TË TË DREJTAVE TË SHQIPTARËVE TË LUGINËS