Koncesioni i Rrugës së Arbrit dhe Rruga e Kombit,debate në Kuvend

Rruga e Arbrit dhe Koncesioni i Rrugës së Kombit janë bërë shkak për debate në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë. Kanë qenë deputetet e majtë ata që kanë kërkuar të dinë nga Ministria e Financave përse këto rrugë nuk janë përfunduar. Kreu i Komisionit Erjon Braçe kërkoi informacion mbi koncesionin e Rrugës së Kombit, ndërsa deputeti Pjerin Ndreu solli në vëmendje se disa segmente kyç saj tashmë janë në gjendje të degraduar. Deputeti i LSI Përparim Spahiu solli në vëmendje dështimin spektakolar të marrëveshjes me kompaninë kineze për ndërtimin e pjesës së mbetur të Rrugës së Arbrit. Ministri i Financave Arben Ahmetaj tha se marrëveshja me kinezët u prish pasi ishte në dëm të interesave të shtetit, ndërkohë Koncesioni i Rrugës së Kombit është në negocim për kushtet e kontratës me kompaninë që fitoi tenderin. Debatet për rrugët u bënë gjatë shqyrtimit të projektbuxhetit 2017, i cili do të diskutohet për rreth një muaj në komisionet parlamentare përpara votimit në seancë plenare.