Duke I shpallur nje lufte te pa kompromise , sëmundjes se kancerit te gjirit,tashme ministria e shendetsise ,ne te gjithe territorin e vendit ka nder marre  masat e duhura, per tu sherbyer grave shqiptare  ne zbulimin dhe parandalimin e  kancerit te gjirit.

Kështu  edhe  ne qytetin e Koplikut  ka mbërritur tashme aparatura  levizese  e mamografise, ku se bashku  me mjeket specialist, kjo aparatur do te qendrojne per dy jave  ne spitalin e qytetit .Keshtu sipas  nje infarmacioni te dhene nga zyra e promocionit , keto vizita jane parashikuar te   te organizohen per te gjitha grate  e moshes  mbi 40 vjece  nga te gjitha njesit administrative  te  Bashkise M,Madhe.Ndaj per te realizuar me perpikmeri kete  fushate parandaluese  dhe zbuluese te kancerit te gjirit, vlersohet se nga drejtoria e Shendetit public ne M,Madhe   eshte hartuar  nje grafike , ky  ne  bashkpunim me qendrat shendetesore ,te cilat operojne dhe funksionojne ne te  gjitha njesit administrative  te bashkise.Nderkaq prane ketyre qendrave shendetesore  mjeku i familjes do te jete ai qe I rekomandon grate per te  realizuar viziten e mamografise.Gjithesesi per star plus tv është  shprehur  specialist I institutit te shendetit public ne Tirane mjeku Lulezim Hoxha.

Artikulli paraprakVIHET NË FUNKSION MAMOGRAFIA E POLIKLINIKËS
Artikulli tjetërHICKLING: PROGRAMI AKORDON ÇMIMET PËR STUDENTËT E MIRË