Me shume se 1400 shtetas kane lene qytetin e Koplikut dhe zonat perreth duke iu drejtuar sghteteve te Bashkimit Europian per te kerkuar azil. Banoret kane braktisur gjithcka ne kerkim ten je shprese, ne kerkim ten je pune dhe zgjidhje ekonomike per tad he per familjet e tyre. Nje fakt I tille pohohet edhe nga vete banoret e koplikut te cilet shprehen se cdo dite, banoret e kesaj zone po largohen nga vendi.

BANORËT E KOPLIKUT, POHOJNË SE ÇDO DITË NJERËZIT LARGOHEN Ashtu si edhe ne Puke, tashme edhe ne Malesine e madhe, por edhe ne Shkodert, qytetaret po braktisin vendin, sin je mundesi per nje jete me te mire por eshte nje kembane alarmi, per institucionet kompetente, pasi shqiptaret po braktisin vendin e tyre.

Artikulli paraprakSITUATA MJEDISORE NË QARKUN SHKODËR
Artikulli tjetër PRESIDENTI I PARLAMENTIT EUROPIAN VIZITON SHQIPËRINË