Fondacioni “Nik Zef Beqi” me qender ne New York-SHBA dhe Komisioni Drejtesi dhe Paqe ne Shkoder, kane organizuar mengjesin e se shtunes, nje aktivitet perkujtimor ne nderim te te pushkatuarve gjate periudhes komuniste 1945-1990.

Aktiviteti perkujtimor u organizua prane memorialit te ngritur ne nderim te tyre ne fshatin Mali Kolaj ku moren pjese edhe Kryebashkiakja e Shkodres Voltana Ademi dhe deputeti i Partise SocialDemokrate Tom Doshi.