Kreu i Partisë së Lirisë Ilir Meta thotë se largimi i Edi Ramës një orë e me parë, është e vetmja mënyrë për të shpëtuar vendin nga falimenti.

Në një reagim të bërë në Facebook, Meta shprehet se qeveria i ka shpallur luftë të hapur profesionistëve dhe dijeve dhe kërkimit shkencor.

Sipas tij, qëndrimi arrogant dhe mungesa totale e mbështetjes për universitetin, për pedagogët dhe studentët duke mos u dhënë atyre asnjë ndihmë konkrete, është arsyeja e vetme për këtë situatë të rëndë.

Reagimi i Ilir Metës:

Qeveria e Edi Ramës i ka shpallur luftë të hapur profesionistëve, dijeve dhe kërkimit shkencor. Prova më e qartë është Indeksi Global i Inovacionit për vitin 2022, që e pozicionon Shqipërinë të fundit të rajon dhe Europë.

Shkaqe kryesore për këtë renditje janë mungesa serioze e burimeve njerëzore dhe kërkimore, njohuritë jo të duhura teknologjike dhe sofistikimi jo efiçent i tregut.Performancën më të dobët, Shqipëria e ka sa i takon prodhimeve të dijeve dhe prodhimeve teknologjike.

Ndërkohë vendet e tjera të Ballkanit, si Maqedonia e Veriut dhe Bosnje-Hercegovina janë dhjetëra vende më lart. Qëndrimi arrogant dhe mungesa totale e mbështetjes për universitetin, për pedagogët dhe studentët duke mos u dhënë atyre asnjë ndihmë konkrete është arsyeja e vetme për këtë situatë të rëndë.

Kjo Qeveri që është e para për korrupsionin në Europë është e fundit për inovacionin shkencor. Ndaj vetëm largimi një orë e më parë i Edi Ramës shpëton falimentimin e Shqipërisë dhe nxit zhvillimin e shkencës dhe të ekonomisë.

Artikulli paraprakSOT MBLEDHJA E PËRBASHKËT SHQIPËRI-MALI I ZI! MARRËVESHJET QË PRITEN TË NËNSHKRUHEN
Artikulli tjetërSOT MBLEDHJE E PËRBASHKËT E QEVERISË SHQIPTARE ME ATË TË MALIT TË ZI, ABAZOVIÇ PRET RAMËN