Diten e shtune ne Shkoder u mbajt aktiviteti i iniciuar disa muaj me pare nga organizatat mjedisore , me qellim pyllezimin e taraboshit. Pervec qytetareve te shumte qe iu bashkuan kesaj nisme, duke kontribuar ne blerjen dhe mbjelljen e fidaneve, aty ishin dhe ministri i mjedisit Blendi Klosi si dhe kryebashkiaja Voltana Ademi.

Nje bashkim i tille qofte dhe i sforcuar i politikes ne emer te mjedisit nuk ka kaluar pa vemendjen e kryeministrit te shq iperise. Disa dite me vone Kryeministri Edi Rama ne faqen e tij zyrtare ne Facebook ka postuar disa foto nga nisma “Te pastrojme Shqiperine qe duam” “Vijon operacioni kombëtar i pastrimit në të gjithë territorin e vendit. Gjatë kësaj ndërhyrjeje për pastrimin e zonave më të vizituara të Shkodrës u mbollën edhe 5700 pemë për pyllëzimin e Ballkonit të Shkodrës dhe Taraboshit”-shkruan Kryeministri Rama.