Moratoriumin 10-vjeçar për të mos shfrytëzuar pyjet, Kryeministri Edi Rama e cilësoi një hap tjetër për mbrojtjen e natyrës dhe shmangien e shkatërrimit të mëtejshëm të saj.

  Përmbytjet e viteve të fundit në vendin tonë, kryeministri i quajti pasojë e parë e drejtpërdrejtë e shkatërrimit të natyrës dhe ndërtimeve pa kriter. Projektligji lejon prerjen e pyjeve për përdorim familjar vetëm nga banorë të zonës, ndërsa kontrolli i zbatueshmërisë së tij i ngarkohet Ministrisë së Mjedisit dhe bashkive.

Artikulli paraprakVLLAZNIA NISET DREJT ULQINIT PËR FAZË PËRGATITORE
Artikulli tjetërQEVERIA DORËZON NË KUVEND PROJEKTLIGJIN PËR REGJISTRIMIN E SHTETASVE