Prej afro një muaji autori Ndrekë Gjergji ka botuar librin e tij të fundit të titulluar “Tryeza e Shtruar”. Libri i Ndrekë Gjergjit me poezi flet për realitetin e përditshëm me të cilën përballet shoqëria shqiptare. “Kjo është tryeza ime, shenjtëreshë në piedestal, e shtruar me finesë, plot motive të sinqerta. E la altarin e gjoksit, rezidencën ideale, për dashamirësi u bë, pa hezitim, superoferta.” Këto janë disa nga vargjet e shkëputura nga libri me poezi “Tryeza e Shtruar”, i autorit Ndrekë Gjergji.

Ky vëllim i ri poetik përbëhet nga dy pjesë, “Gacat e lisit” dhe “Qëndisma nusërie” e cila të lejon ta shijosh poezinë si një ushqim shpirtëror. Përmes këtij vëllimi të ri autori sjellë për lexuesit përvojën e tij dhe reflektime për jetën bashkëkohore ndërthurur me problematika aktuale të shoqëris tonë. Shumë prej poezive reflektojnë motive të larmishme për kujtimet e autorit, për fëmijërin, miqësin dhe pleqërinë.

Për poetin Ndrekë Gjergji libri “Tryeza e Shtruar” vjen pas një sërë vëllimesh të tjera të botuara ndër vite si “Petalet me vesë”, “Flatrat e një stine”, “Trinia e muzës”, “Sinodi i thëllëzave”, “Ninëza e syrit”, “Kokrriza poleni”, dhe “Gjerdani i rimave”. Poeti Ndrekë Gjergji lindi në Kaçë të Vau Dejsit në vitin 1946.

Ai mbaroi studimet ne shkollën pedagogjike “Oso Kuka” në Shkodër më pas studimet e larta në univeristetit e Shkodrës “Luigj Gurakuqi” për Gjuhë dhe Letërsi. Pas përfundimit të studimeve për 45 vite ka kontribuar në fushën e arsimit ku ka dhënë mësim në fshatra të ndryshme si Vermosh, Mnel, Hajmel, Nënfshat dhe në fsahtin Kaçë të Vaut të Dejës ku dhe ka punuar pjesën më të madhe.

 

Artikulli paraprakEKSPOZITA E PIKTORES SHKODRANE AFEIDA META
Artikulli tjetërGATI PROJEKTI QË LIDH RRUGËN E ZOGAJVE ME MALIN E ZI