Një kec i vogël që është në garë për të thyer një rekord botëror për veshët më të gjatë ka edhe më shumë shanse pasi ata tashmë janë rritur shumë në më pak se tre javë.

Simba lindi në mes të qershorit në Karaçi, Pakistan, me veshë të gjatë që shkonin deri në 48 cm. Por tani, më pak se tre javë më vonë, ata tashmë janë rritur edhe dy centimetra.

Mbarështori Mohammad Hasan Narejo thotë se i është afruar rekordeve botërore Guinness për të parë nëse keci i tij mund të përfshihet si më i madhi i të gjitha kohërave, megjithëse një kategori për “dhinë me veshët më të gjatë” nuk shfaqet aktualisht në faqen e internetit të organizatës.

“Brenda 10 deri në 12 ditë nga lindja e tij ai tashmë po shfaqej në të gjitha mediat kombëtare dhe ndërkombëtare – dhe fitoi një konkurs bukurie. Brenda 30 ditësh ai u bë aq i popullarizuar sa që edhe një personaliteti të famshëm mund t’i duhen 25 deri në 30 vjet për të arritur këtë nivel fame.”

Veshët e Simba-s janë aq të gjatë sa Narejo duhet t’i palosë mbi kurriz për të ndaluar dhinë e vogël t’i shkelë.

Ai ka projektuar gjithashtu një parzmore në mënyrë që Simba të mund të mbajë veshët e gjata rreth qafës së tij.

Narejo ka në plan të rrisë Simba-n si një kunj për të promovuar imazhin e Pakistanit si një komb më i mirë për mbarështimin e dhive.

“Emri Pakistan i Simba duhet të bredhë në të gjithë botën,” tha ai.

Veshët e gjatë të Simba-s janë ndoshta rezultat i një mutacioni gjenetik ose një çrregullimi gjenetik – por duket se ai po kalon mirë.

Artikulli paraprakSËMUNDJA KRONIKE E VESHKAVE, 1 NGA 10 TË RRITUR TË PREKUR PREJ SAJ
Artikulli tjetërZBULIMI I RI, STUDIUESIT KRIJOJNË MINJ TË KLONUAR NGA QELIZAT E LËKURËS