Vetëm pa orë para protestës që pritet të nis më 16:30, ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj ka mbledhur strukturat e policisë.

Sipas burimeve do të jenë rreth 1000 efektivë të policë që do të jenë në gatishmëri për të siguruar mbarëvajtjen e protestës, pjesë e të cilave do të jenë edhe efektivë nga njësia anti-terror, FNSH dhe RENEA në gatishmëri për çdo situatë.