Zëvëndës Presidenti i Sindikatës së Arsimit njëherësh edhe kryesindikalisti i arsimit për Qarkun Shkodër Arian Peraj mbështet protestën e studentëve duke nënvizuar se sistemi arsimor në vend ka dështuar.

Sipas Peraj ka ardhur koha që të mendohet për të ardhmen e vendit e fëmijëve tane dhe për këtë ai thotë se nevojitet një reformë e thellë në arsim dhe jo eksperimentale sic ndodhi në këto 5 vite

Peraj shkon më tej kur dekaron se ministrja e arsimit Besa Shahini është përgjegjësja kryesore për reformat në arsim që sipas tij nuk ajo nuk ka asnjë lidhje me arsimin duke mos qënë fare e diplomuar per kete profil

Gjitashtu Peraj e mbyll deklaratën e tij me një thirrje që ka për të gjithë qytetarët shkodranë, ti bashkohen protestës së 16 shkurtit në Tiranë për ti thënë ndal kësaj qeverie